Zwemseizoen 2015: stap 1, de voorbereiding!

Zaterdag 21 maart… de dag dat de lente begint. Voor de vrijwilligers de dag om voorbereidingen te treffen voor de komende zomer! De dinsdag vooraf is de pomp aangezet die het bad heeft leeggepompt.

De zwembadrand wordt algenvrij gemaakt

Zo konden Jan Douma en Albert van der Zee zaterdag met hogedrukspuiten de randen van het zwembad algenvrij maken. Cees de Jong en Sjors Donker hebben de sloten, vooral het deel achter de tennisbaan, uitgediept. Dankzij de inzet van deze heren kan het water goed afvloeien, ook tijdens een mooie zomerse dag wanneer er veel bezoekers zijn.

De sloot uitdiepen

Jorn Jager doet zijn maatschappelijke stage bij Zwembad Jubbega. Hij verricht allerlei hand- en spandiensten. Op de foto is hij druk bezig met het opruimen van zwerfvuil.

???????????????????????????????

Zaterdag 28 maart werd er een beroep gedaan op de tweede groep vrijwilligers. Zij hebben zich bezig gehouden met het verder algenvrij maken van de zwembadrand. Alle bladeren bij het volleybalveld en de tafeltennisbak zijn opgeruimd. De tafeltennisbak is onkruidvrij gemaakt.

Op 21 maart werd er ook hard gewerkt bij de buren, Korfbalvereniging Wordt Kwiek. Zo’n 20 vrijwilligers hebben alles rondom het korfbalgebouw schoon gemaakt. Een groot verschil tussen het korfbalveld en een zwembad: de vrijwilligers bij de korfbal zijn in 1 dag klaar. Bij het zwembad werkt men 6 keer op een zaterdagmorgen en 2 keer op een doordeweekse avond om de voorbereidingen klaar te krijgen.

???????????????????????????????

Dit bericht werd geplaatst in Foto's. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s